Få orden på kranglete muskler

Posted by Destini Kshlerin Sr. on August 05, 2022
Tips

Aktiv livsstil med jevnlig trening og bevegelse har mange fordeler. En sterk og trent kropp både orker og tåler mer og du er mindre utsatt for skader og plager. Dette betyr alikevel ikke at en aldri har vondt noe sted. Trening betyr også belastning og spesielt i perioder med større treningsmengde enn vanlig, kan belastningen føre til smerter og plager i musklene.

Hva kan plagene komme av

Feil trening eller trening i feil mengde kan forårsake belastningsskader, eller gjøre plager en allerede har, verre. For eksempel hvis en øvelse gjentas mange ganger med mangelfull kroppsholdninge eller teknikk. Plutselig økning i treningsmengde, eller hard trening over tid, vil også bidra til at kroppen kan begynne å krangle.

Søk riktig hjelp

Det er viktig å ikke vente for lenge med å oppsøke hjelp hvis du har begynnende muskelplager. Plager som har vart lenge, tar lenger tid å få bukt med. På nettsiden til Klinikk for Alle, kan du lese mer om hvilke behandlingstilbud som finnes for deg med muskelplager. For eksempel vil en naprapat ha kunnskap om idrett og idrettsskader. Ved å oppsøke naprapat vil du få en grundig undersøkelse hvor det legges vekt på å danne et helheltlig bilde av kroppen og avdekke eventuelle underliggende årsaker.