Champions League-kongen

Posted by Destini Kshlerin Sr. on February 18, 2018
Fotball

Xavier Hernándes Creus ble født og oppvokst i Barcelona i Spania. Han fant tidlig sin interesse for fotball, og allerede som barn brukte han mye av fritiden både til å se på fotball og på å spille selv. Han visste ikke på den tiden at han senere skulle vokse opp til å bli en av Spanias aller mest suksessrike fotballspillere.

Fra barndomsdrøm til virkelighet

Xavi Hernándes begynte å spille for et av ungdomslagene til FC Barcelona i 1991 da han var bare elleve år gammel. Derfra jobbet han seg oppover, og i 1998 spilte han sin første kamp for laget – da var han 18 år gammel. Han startet med å spille forsvar og jobbet seg fremover på banen til midtbanespiller. Hans teknikk går ut på å ikke bare være sterk fysisk, men også å utnytte sin mentale kapasitet. Han ser hva motstanderne planlegger, og gang på gang lurer han dem.

Champions League

Xavi Hernándes utmerket seg også i Champions League, og han har hele fire Champions League-titler, noe som gjør han til én av kun to som har klart å oppnå dette. Å se han spille har vært en drøm for mange. Xavi har dessuten også vunnet hele 31 trofeer, han har kommet på tredjeplass i FIFAs kåring av årets spiller og han har konkurrert mot Messi og andre verdenskjente spillere om trofeer som UEFAs beste europeiske spiller.I 2015 forlot han Barcelona med heder og ære, og han hadde slått lagets rekord på antall kamper spilt for førstelaget. Med sine 31 trofeer har han også blitt den spanjolen som har vunnet flest trofeer. Xavi har blitt en legende, ikke bare i Barcelona, men internasjonalt. Han er kjent som en av de beste midtbanespillerne i verden, og mange ser opp til han.